Projekt

Tvrtka COMBIS d.o.o., zajedno sa partnerima FER-om i ASR Grupom, 25. kolovoza 2017. godine započela je s provedbom projekta ‘Poboljšanje efikasnosti prerađivačke industrije kroz istraživanje i razvoj inovativnih ICT usluga za povećanje energetske učinkovitosti – ComEnergy’.
Projekt je odobren od strane Europskog fonda za regionalni razvoj, a usmjeren je na istraživanje, razvoj i inovacije u sektoru informacijske i komunikacijske tehnologije unutar proizvodne industrije.

Osnovni podaci o projektu

Naziv projekta: ‘Poboljšanje efikasnosti prerađivačke industrije kroz istraživanje i razvoj inovativnih ICT usluga za povećanje energetske učinkovitosti – ComEnergy’.

Kratki opis projekta: Ovim projektom se žele razviti znatno poboljšane postojeće usluge i novi moduli usluga gdje će se rješavati pitanje sakupljanja, analiziranja i planiranja potrošnje energije u proizvodnji te ostalih parametara koji mogu doprinijeti optimizaciji potrošnje energenata u prerađivačkoj industriji.

Ciljevi projekta:

  • Povećanje istraživačko razvojnih kapaciteta prijavitelja i partnera, ulaganjem u nova znanja u području aplikativnog razvoja za energetsku učinkovitost.
  • Razvoj novih usluga za praćenje i analizu energetske potrošnje unutar prerađivačke industrije.

 

Ukupna vrijednost projekta: 14.720.143,86 kuna

EU sufinanciranje projekta: 7.333.330,51 kuna.

Razdoblje provedbe projekta: 25.08.2017. – 24.08.2020.

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Europskog fonda za regionalni razvoj“.

„Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost tvrtke Combis d.o.o. i projektnih partnera ASR grupa d.o.o., Fakultet elektrotehnike i računarstva“.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close